Novembre Electric i Hèctor Serra - Tremole

by Mésdemil

/
1.
TRÈMOLO Els actes d’amor són com els terratrèmols: retrunyen, sacsegen, commouen i amplifiquen; esdevenen rèplica d’antiga rèplica.
2.
RELLOTGE El quars s’instal·la en el temps. Ell temps, lentament, esgota la pila. I tot dependrà del miracle, l’esquerda avançant en la tundra volcànica. Dependrà del dia del calendari, dels dígits a zero i els fusos horaris. Llum a les balmes, pàmpols que espleten. Dependrà de la sang esbombada, de l’atzar, la vida i la mort. El verb que conjuga, els noms que s’esqueixen.
3.
CAL·LÍGRAF Amb tinta de la meua llengua, estampe sobre el teu cos la declaració del meu desig. Pots sentir la solidesa dels meus arguments. Cada paràgraf, un mos. A poc a poc et constituïsc, enumere les formes sinuoses de cada pam de còrpora. D'esquerra a dreta, cohesió i coherència. Esmenes a crits i els espasmes em ratifiquen. La teua escorça, ara, és el meu codi.
4.
HABITACLE III Encomi del progrés A velocitat pixelada, passe les hores mortes davant de la pantalla. Conversa interactiva que m’apropa electrònicament a tu. Dreceres que enllacen a llocs inventats. Ànimes atrapades en la xarxa. Em parles. Et somric, m’enutge o et faig burleta. A un sol clic, qualsevol sentiment ens és prou aclaridor. Em convides a entrar per la teua finestra. La teua imatge entretallada. És a mi a qui somrius? Ets tu qui s’amaga sota aquell nom fals? Qui cau per la banda ampla i torna a aparèixer digitalment? En aquest món, en aquest cabdell de fórmules i contrasenyes, guarde comprimits els secrets més remots. Cada nit, quan tanque, torne al meu món virtual.
5.
MEDITERRÀNIA Al galop del temps esquinces capvespres, inventes dreceres, repiques i empentes. Mediterrània ets tu, de barrancs sense aigua i mots d’aquarel·la, de fang i terrissa d’història profunda, de cants a l’albada. De renou i brogit amb ressò de campanes que desperten contrades, de rails de caoba que em desplacen, sense remei, al llarg de les teues venes.
6.
SECRET Tinc dues vides. Escull-ne una. Serà en l’altra, absent tu, que faré d’home sol i capcot. Serà una vida només per a buscar-te.
7.
OCEÀNICA ...i en una sola llàgrima... la profunditat pacífica, la mobilitat atlàntica, la fluïdesa índica, la solitud àrtica, la fredor antàrtica.
8.
CAPVESPRE Mercuri declina, ara que l’infern s’instal·la impertèrritament.
9.
GÈNESI DE LA LLUM Bombeta, espurna de ciutat, devota claredat, essència de fanal. Portadora artificial d’atmosferes a contrallum, parets d’obagor, calçades repintades. Halo entenebrat dels porxos, refracció dels contrabans, ferralla enlluernada, emmirallada metròpoli. Premem alhora els interruptors i dibuixem aquest hivern de petites habitacions d’amor o desolació.
10.
11.
TRACES Som, si fa no fa, això: dones i homes, traços enlaire bressolats, amb les marques d’aquesta vida recorrent clandestines la nostra estructura de plasma. Portem la biografia en els glòbuls, en petites partícules de crom corroïdes pel temps i l’erosió.
12.
13.
SISTEMA DE COORDENADES D’aquella cançó, només els res i els las. D’aquest paisatge, la posta, horitzó translúcid. Del camí, l’experiència. D’un fracàs, les metàfores. Del meu país, la frustració. L’algun dia. Del teu cos, tot. Poema. . . . . EUROPA XX Hi ha cendres perquè hi ha foc. Hi ha hecatombes perquè hi ha fratricides. Hi ha vestigis a la vora del riu Neretva, al pont de Mostar, fènix ressorgit. Fer. Desfer. Refer. Hi ha trens perquè hi ha Auschwitz, com hi ha estacions sense parada. Ideologies perquè hi ha pretensions, supervivència perquè existeix l’amor, memòria perquè hi ha Kapuściński. I Fallaci. I Capa. I el Guernica. I París. I un irrefrenable regust de cabaret.
14.
AVINGUDA OVIDI MONTLLOR T’enviaré una postal, un bulevard de fumerals d’aquest país meu, perifèric. Al revers, les meues penes.

about

El grup Novembre Elèctric torna a la càrrega. Després del seu debut amb "Intacte" (Mésdemil, 2014 - Premi Ovidi al Millor Disc de Pop), el projecte encapçalat per l’algemesinenc Yeray Calvo reapareix amb un nou treball discogràfic sota el braç. Tremole és el resultat de sumar a les seues melodies els textos del poeta aldaier Hèctor Serra. Una proposta que posa el fet poètic al centre gravitatori i que permet una sonoritat més acústica, nua i transparent que al primer disc.

La connexió entre els poemes d’Hèctor Serra i la música de Novembre Elèctric naix en 2014 quan Yeray i Hèctor, coneguts de la universitat, es retroben i creen l’espectacle conjunt “Trèmolo Elèctric”, on, a través de la recitació, l’atmosfera melòdica i el cant, s’intenta portar l’espectador per diferents espais existencials, , amb poemes i cançons que aterren a coordenades variades, amerades de lluita quotidiana, inquietud amatòria i dignificació del poble treballador. Esperonats per la bona marxa de l’experiència, i amb el desig d’eixamplar l’abast d’aquest material i d’immortalitzar­lo, naix "Tremole", un treball que conté catorze talls basats en lletres del primer poemari d’Hèctor Serra, Trèmolo (Germania, 2013). Peces com “Gènesi de la llum”, “Rellotge”, “Mediterrània” o “Avinguda Ovidi Montllor” passen pel sedàs de la música, tot traient profit de la propietat dúctil del poema.

credits

released May 2, 2016

license

tags

about

Mésdemil Benaguasil

contact / help

Contact Mésdemil

Streaming and
Download help

Report this album or account

If you like Mésdemil, you may also like: