Urbàlia Rurana - De tornada a les ribes

by Mésdemil

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

      €7 EUR  or more

     

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.

about

Música popular valenciana i d’inspiració mediterrània. Eixes són les qualitats més significatives d’Urbàlia Rurana des de fa més de vint-i-cinc anys. Unes característiques que tornem a assaborir en el seu nou treball discogràfic, "De tornada a les ribes".
Així, al repertori del disc trobem peces arrelades al nostre territori, però passades pel sedàs del quintet. Tanmateix, són reconstruccions elaborades amb total respecte i estima envers els aspectes tradicionals de cadascuna de les composicions (jota, fandango, seguidilles, saloma, masurca, pasdoble o albades).
D’altra banda, s’escolten temes clàssics d’altres indrets, allò que en el món del jazz dirien estàndards, adaptats en aquest cas a la instrumentació essencialment acústica del grup. Podem ballar al ritme de la bisagna, la polca i la giga de Quattro Province, d’un hassapiko de Lesbos i d’una tarantel·la de la Campània, alhora que gaudim d’una melodia del repertori klezmer i d’una tonada de Gascunya. A més, hi ha composicions pròpies de la formació i peces d’antics companys com Maurizio Martinotti i Xampo Llobat.

credits

released May 17, 2017

tags

license

all rights reserved